Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Kedves látogató! Nyerj bepillantást egy boldog élet kapujába! Üdvözöllek a weboldalamon.

 

 
A mai rohanó világban vajmi keveset foglalkozunk kis életünk tényleges mivoltával, vagy szentelünk időt, azokra a dolgokra, amiket igazán szeretünk.
Mindig sok a tennivaló, gyorsan kell cselekednünk és a munka végezte után hazamész, sokszor azon gondolkozol, hogy pl: „Mit főzzek ma!” Mit is adj a családnak enni. Szeretnél már pihenni is, de ezt majd későbbre halasztod. Ezzel még kicsit várni kell! – gondolod.
Ugye ezt az érzést mindannyian ismerjük. Persze ezzel nincs is gond, amíg ez számodra is természetes, nem megerőltető és nem használják ki a Te értékeidet, érzéseidet. Ezt sose hagyd! LÉGY MINDIG NŐ, szerető anya, barátnő. Aminek épp a sors szánt. Légy büszke, hogy NŐ lehetsz. De gondolkozz reálisan! Tudom, ez sok embernek nehezére esik. Attól, mert NŐ vagy és elvégzed az otthoni teendőket is: Mosás, Főzés, Takarítás, Vasalás, Gyermeknevelés és persze a Férfi kielégítése stb.. ugyanúgy megihatsz egy jó pohár sört ( Bár én kimondottan utálom, ezért ez rossz példa volt), ha éppen megkívánod, (akkor inkább egy pohár édes vörösbor)J , vagy kimehetsz a parkba Egyedül, sétálni, futni, bevásárolni. Akár gyalog is.
A mai munkahelyek többnyire megkövetelik akár a férfinemtől, akár tőled, hogy vasalt ingbe, ruhába menj.
Valljuk be, azért mégis jobb így, az embernek van komfortérzete. De ezeket is Te vasalod ki. Jó esetben van bejárónőd. Nekem nincs. Az edényeket is általában neked kell elmosogatni, hacsak nincs mosogatógéped. Nekem az sincs. Ezen kívül még sok számos dolgot kell elvégezned, és még mindig nem érzed jól magad a bőrödben! Vagy igen?
Sokszor a párod úgy gondolja, neki mindent lehet. Te meg elnyomva érzed magad!
Végül is, te is tehetsz róla!
Azt hiszik, ha adnak neked pénzt valamire, és te azt elfogadod, akkor ők már megtették a kötelességüket és azt csinálhatnak, amihez kedvük van. Lehet, hogy te is így érzed.
De, kedves Nő társaim, lehet, hogy most sokan fogják azt gondolni rólam, hogy én egy beteg liba vagyok, DE SZERINTEM NEM.
A kiegyensúlyozott, magabiztos Nő egyedül is ér annyit, mint egy Férfi.
A kiegyensúlyozottságra minden esetben figyelni kell! Legyen szó rólad, róla, kapcsolatotokról.
Persze a férfit is meg kell becsülni, ha tényleg megérdemli! Ha megérdemli, mindent megkaphat tőled, amit csak adni tudsz neki! Ha a jót nem értékeli, felejtsd el! A jó dolgoknál ne egyből egy Volvo C70-re gondolj! :)
De ha megérdemled és megteheti miért is ne?!
Ha a harmónia a párkapcsolatban is megvan, akkor az maga a Boldogság! Ha esetleg még gyermek is van, az a tökéletes Boldogság!
Sajnos, szerintem ezeket az érzéseket kevesen tudhatják magukénak!
 
Sohasem késő! Hosszú az élet! Gondolkozz reálisan, ne csak a mának élj! Lásd meg a szépet is. Ha egy pipacs virágzik az út szélén, azt is! Ha vadnyuszit látsz szaladni a mezőn az autódból kinézve! TE légy, aki vagy és érezd jól magad!
Sok nővel az a baj, hogy kishitűek, és sokszor behódolnak a Férfi nemnek, mert azt hiszik így jó!
A másik ne azért szeressen, mert mosol, főzöl, takarítasz! Hanem azért, aki vagy. Aki ha kell, megélsz a magad kis fizetéséből. Beosztod. Tudom, hogy ez nagyon-nagyon nehéz, egy nőnek pláne. Lehet, hogy csak három havonta jutsz el a fodrászhoz. De kibírható ez is. És?! Nem lettél rosszabb ember.
Igaz, talán ezen az áron sok luxuscikkről, kényelmi dologról is le kell mondani, ha egyedül nem tudja az ember finanszírozni. Messze álljon tőlem, nem akarok senkit megbántani, de mindenkinek kellene, hogy legyen józan ítélőképessége az igazán normális értékek iránt.
Ez mintha kezdeni elfelejtődni! De még így is jól érezheted magad. Kimehetsz a jó levegőre futni, vagy esetleg nem műkörmöket rakatsz fel, hanem megnöveszted a sajátjaidat, ha akarod, és azt festegeted. Olcsóbb is és természetes, de tudom, maradjak csöndben. Most más a trend. 
 Vagy pl.: ösztönzöd magad, hogy legyen jobb állásod, több fizetésed, és megvehesd a régen kiszemelt csinos kis fehérneműt, amiben aztán elcsábíthatod vele a párodat. Igen, az is a Te érdemed lenne. Dupla jó! :)
Hidd el, ha a pasid normális ezt is értékelni fogja. Nem fontos kétnaponta új rucit venned, ha nem engedheted meg magadnak.
Lehet, hogy sok nő a jó dolgokat hamar megszokta és nincs kedve lemondani róla, mert végül is megteheti. De milyen áron?
Sok nő kemény árat fizet, fizetett és fizethet, ha az e fajta élet perspektíva az ideális számára.
Azt azért sose feledjük, ha kapunk valamit, azt viszonozni is kell. Valamit biztos fizetünk érte cserébe.
A párod is biztosan értékelné e jó szokásaidat, hogy főzöl neki finom ételt, szeretettel várod haza, foglalkozol vele, sokat beszélgettek. Szóval ápolod a kapcsolatotokat. Ezek hatására ő is szívesen osztja meg veled az életét. Így nem menne más felé, míg Te gazdálkodsz a pénzéből. A fizetséged ne azért kapd, mert valamire rábólintottál, hanem azért, mert megdolgoztál érte. Ne várj el jogként dolgokat, amihez csak látszólag van közöd. De ne is hagyd magad kihasználni! Úgy gondolom a mostani világ, valahogy kezd teljesen megváltozni. Mások lettek az értékek, mások a kapcsolatok, más lett az emberek felfogása a dolgokról! Igazából nem értem, hogy az embereknek többségének miért tetszik ez a fajta életstílus.
Valamit nagyon másként kellene tenni, mert ennek nem lesz jó vége.
A normális lét szinte már csak a mesében létezik, illetve dehogy, már sajnos ott sem!
Menj, menjetek együtt a jó levegőre. Beszélgessetek jó nagyokat a családdal, az emberekkel. De ne két havonta az élményfürdőben, mintha misem történt volna. Örülj annak is, ha évente egyszer eljuttok nyaralni. Gondolj másokra is. Ez hatalmas pazarlás, ami itt folyik.  
Hát, hogy is van ez?
 Ebben próbálok néhány segítséget adni.
A főzés számomra sosem volt megerőltető, inkább csak kihívásoknak kellett megfelelnem. A férfiakat, akiket az ÉLET az utamba küldött, általában válogatósak voltak. De szerencsére sose volt olyan, aki csak úgy ette volna meg az ételt, ahogy az anyukája készítette. Bár a válogatósságot is elviselhetetlennek tartja sok női ismerősöm.
Sose feledjük azért a régi mondást, a férfit a hasán keresztül lehet megfogni.
De hogy te is minél előbb kikapcsolódhass, adok néhány tippet a főzéshez is, és a tested-lelked megnyugtatására való egyéb tanácsokat is!
Szánj időt magadra is! Légy boldog és gyűjtsd be a megérdemelt dicséretet! Neveld szeretetben a gyermekedet! Törődj magaddal és a családoddal!